Din varukorg är för närvarande tom!
Tillagningstid:
50 min
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10 bitar) med smör och ströbröd.
Kaka:
- Mortla kardemumman. Rör ihop smör med socker och kardemumma. Tillsätt ett ägg i taget och vispa väl mellan varje ägg. Vispa ner mjölken. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret. Rör ihop till en slät smet. Häll smeten i formen.
Fyllning och garnering:
- Skala och skär äpplena i tunna klyftor. Blanda dem med kanel och socker och stick ner klyftorna tätt i smeten runtom kakan.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40-45 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är torr.
Serveringsförslag:
Servera kakan ljummen eller kall med vaniljsås, lättvispad grädde eller vaniljglass.