Din varukorg är för närvarande tom!
Mustig gryta med nötkött, bacon, steklök och champinjoner. Riktigt mört blir köttet när det får koka länge i rött vin och buljong!
Tillagningstid: 120 min
Gör så här
1. Bryn kött och bacon i omgångar i smör i stekpanna och lägg över i en stekgryta. Salta och peppra.
2. Skala och finhacka vitlöken. Skala och dela morötter och palsternackan i mindre bitar. 3. Rör ner mjöl, tomatpuré, lagerblad, timjan, vitlök, morötter, palsternacka, vin, vatten och kalvfond i stekgrytan.
4. Låt allt koka samman med locket på i ca 1½ tim eller tills köttet känns mört.
5. Skala steklökarna. Ansa svampen (dela stora svampar). Stek lök och svamp i smör i stekpanna.
6. Lägg ner svamp och lök i grytan och låt allt koka vidare i ca 10 min.
7. Dekorera med timjan och servera med kokt ris, klyftpotatis eller kokt potatis och saltgurka.