Burgundisk köttgryta med bacon

Mustig gryta med nötkött, bacon, steklök och champinjoner. Riktigt mört blir köttet när det får koka länge i rött vin och buljong!

Tillagningstid: 120 min

Gör så här

1. Bryn kött och bacon i omgångar i smör i stekpanna och lägg över i en stekgryta. Salta och peppra.

2. Skala och finhacka vitlöken. Skala och dela morötter och palsternackan i mindre bitar. 3. Rör ner mjöl, tomatpuré, lagerblad, timjan, vitlök, morötter, palsternacka, vin, vatten och kalvfond i stekgrytan.

4. Låt allt koka samman med locket på i ca 1½ tim eller tills köttet känns mört.

5. Skala steklökarna. Ansa svampen (dela stora svampar). Stek lök och svamp i smör i stekpanna.

6. Lägg ner svamp och lök i grytan och låt allt koka vidare i ca 10 min.

7. Dekorera med timjan och servera med kokt ris, klyftpotatis eller kokt potatis och saltgurka.

Ingredienser 4 port

4 portioner ris eller potatis

140 g tärnat bacon

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

2 vitlöksklyftor

2 morötter

2 persiljerötter eller palsternackor

2 msk vetemjöl

2 msk tomatpuré

3 lagerblad

2 msk finhackad färsk timjan

3 dl rödvin

3 dl vatten

3 msk konc kalvfond

250 g steklökar

200 g färska champinjoner smör till stekning

Färsk timjan Saltgurkor

Passa på att beställa i dag!