Caesarsallad

Caesarsallad är en
matig sallad som kan göras på lite olika sätt. Basen i salladen är den
typiska dressingen, hyvlad parmesan och romansallad. Börja med att göra
dressing i detta recept, stek sedan kyckling och avsluta med smörstekta
krutonger och bacon.

Tillagningstid:

35 min

Gör så här:

Dressing: Mät upp majonnäs, citronsaft, sardeller, vitlök, senap och
worcestershiresås i en liten mixer och kör till en slät sås.

 Salta och peppra kycklingfiléerna
och stek dem så de blir gyllenbruna, och genomstekta. Skär dem i bitar strax
innan servering.

 Dela baconet och knaperstek det. Ta
ur det ut stekpannan och lägg på en bit hushållspapper.

 Skiva brödbitarna, smält smöret och
stek brödet. Avsluta med att vända ner finhackad persilja.

 Blanda salladsbladen skurna i bitar
med dressingen precis inför serveringen. Strö över osten och krutongerna.
Peppra.

Ingredienser
4 port

1-2 romansallad
1 dl riven parmesan
2–3 kycklingfiléer
100-200g bacon
svartpeppar- nymalen
Dressing:

1 dl majonnäs
3 msk citronsaft
2 sardeller- eller 3-4 ansjovisfiléer(valfritt)
1 vitlöksklyfta- pressad
1 tsk dijonsenap
½ tsk worcestershiresås
½ dl riven parmesan
Smörstekta brödkrutonger-av surdegsbröd
1 msk smör- (till stekning)
3 msk persilja- finhackad

Passa på att beställa i dag!