Gräddig nötgryta med svamp och timjansås

Servera
grytan med nykokt pasta och en grönsallad, det är riktigt god mat det!

Tillagningstid:
120 min

Gör så här

1. Strimla baconet. Dela svampen i mindre bitar. Skala och klyfta
löken.

2. Fräs bacon, svamp och lök i en stor gryta tills allt fått färg. Ta upp
och lägg åt sidan.

3. Lägg ner grytbitarna och stek runt om tills allt kött fått fin färg,
salta och peppra.

4. Pudra över mjölet och rör om. Häll på vatten, vin och fond. Lägg även i
timjankvistarna. Vätskan ska precis täcka köttet. Rör om ordentligt. Låt
sedan grytan puttra på låg värme i cirka 2 timmar.

5. Blanda i svamp, bacon och lökfräset tillsammans med grädden. Koka upp
och smaka av med timjan, salt och peppar.

6. Slå över gräddblandingen på köttet.

7. Servera grytan med nykokt pasta och gärna en grönsallad.

Toppa med färsk timjan.

Ingredienser
4 port

4 portioner pasta
500 g nötgrytbitar
100 g bacon
3 gula lökar
100-150 g champinjoner
några timjankvistar
4 msk vetemjöl
3 dl vatten
2 msk oxfond
2 dl grädde
1 dl rödvin
smör
grönsallad

Passa på att beställa i dag!