Kåldolmar med fläskfärs i tomatsås

Uppdatera kåldolmarna med savoykål och tillaga i tomatsås smaksatt med salvia för en lite lättare husmansklassiker!

Tillagningstid: 60 min

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°

2. Sjud savoykålbladen ca 5 min i saltat vatten. Låt rinna av och skär bort lite av den nedre tjocka mittnerven.

3. Blanda ris med färs, lök, vitlök, grädde, ägg och kryddor. Gör ev ett stekprov för att kolla kryddningen. Fördela färsen på bladen, vik in kanterna över fyllningen och rulla ihop till kåldolmar.

4. Tomatsås: Fräs lök och vitlök mjuk i smör i en kastrull. Häll på tomater och krydda med socker, salt och peppar. Låt sjuda under lock ca 10 min.

5. Blanda ner salvia och häll såsen i en ugnsform. Lägg ner dolmarna och tillaga i ugn ca 30 min. Färsen ska vara genomstekt när de är klara.

6. Serveras med kokt potatis.

Ingredienser 4 port
4 portioner potatis

8 blad savojkål

2 dl kokt ris (ca 60 g)

500 g fläskfärs

1 liten gul lök, finhackad

2 vitlöksklyftor, finriven

1 dl grädde 2 små ägg

2 msk hackad färsk salvia eller

1 tsk torkad

2 tsk salt

2 krm svartpeppar Tomatsås:

1 liten gul lök, finhackad

1 vitlöksklyfta, finriven

1 msk smör

800 g krossade tomater

2 tsk strösocker

2 msk hackad färsk salvia eller 1 tsk torkad

Passa på att beställa i dag!