Din varukorg är för närvarande tom!
Tillagningstid:
2,5 tim
Gör så här
- Skär köttet i bitar och bryn det i en het stekpanna med smör och olja.
- Krydda köttet med salt och peppar och lägg över i en stor gryta.
- Skär morötterna och palsternackan i grova bitar. Skiva löken i 1 cm ringar och skiva vitlöken tunt. Fräs allt i en stekpanna – inte i grytan! – och tillsätt tomatpurén och vetemjölet. Rör så att allt blandar sig fint.
- Häll på vin, timjankvistarna och lagerbladen. Koka upp och låt det puttra ca 5 minuter i stekpannan.
- Häll sedan över allt i grytan med köttet. Tillsätt fond och sedan vatten så att det täcker ingredienserna (det kan vara mer än 4-5 dl beroende på hur stor gryta du använder).
- Låt köttet puttra i grytan tills det är mört, det tar ca 1-2 timmar.
- Medan grytan puttrar kan du skala de små steklökarna och skiva champinjonerna grovt.
- Strimla baconet och stek i pannan. När baconet nästan är klart, tillsätt champinjonerna och de hela, små steklökarna.
- Efter 1-2 timmar när grytan gått klart och köttet är mört tillsätt smålökar, svamp och bacon och låt puttra ytterligare 20-30 minuter.
- Är grytan grytan vattnig, tillsätt lite maizenamjöl. Är den för tjock, späd med utspädd buljong.
- Servera med potatis eller ett gott lantbröd.