Ostfylld portabello med rostad spetskål

Sommarens
godaste! Även perfekt som tillbehör till annat grillat!

Tillagningstid:
45 min

Gör så här

Rör ihop alla ingredienser till örtsåsen. Ställ kallt.

Skär bort stjälken på svamparna, lägg hattarna åt sidan och hacka sedan
stjälkarna fint.

Skär bort kanterna på brödet och skär eller smula inkråmet i små
bitar.

Plocka bladen från timjankvistarna.

Värm smöret i en panna och fräs svamp och brödsmulor med timjan på
medelvärme några minuter, tillsätt den rivna vitlöken mot slutet. Riv
mozarellan i grova bitar och vänd ner. Smaka av med salt och peppar.

Salta portabellohattarna och grilla dem med ovansidan upp i ca 5 minuter,
eller tills de fått färg. Vänd dem och fyll med oströran. Fortsätt att grilla
med toppen ner i ca 5 minuter tills osten har smällt, gärna under lock.

Rostad spetskål:

Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn.
Skölj kålen och skaka av den.
Skär varje spetskålshuvud i fyra klyftor.
Blanda spetskålen med olivolja, salt och peppar i en ugnsfast panna eller
ugnsform.
Rosta spetskålen i 20-30 minuter i mitten av ugnen tills kålen har mjuknat
lite och har fin färg. Man kan även lägga på eller pensla med lite smör på
slutet.
Ta ut och garnera ev. med lite färsk timjan eller annat grönt som hackad
persilja till servering.

Servera den grillade portabellon med spetskålen, den kalla örtsåsen och
lite grönsallad.

Ingredienser
4 port

4 stora portabellosvampar
Ostfyllning:

1 stor skiva ljust surdegsbröd
1 kvist färsk timjan
1–2 msk smör
1 liten vitlöksklyfta
250 g mozarella
Salt
Nymalen svartpeppar
Örtsås:

2 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
1 1/2 dl hackade örter (t ex persilja, dill och gräslök)
2 msk hackad färsk basilika
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk honung
1/2 citron, rivet skal
1/4 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Rostad spetskål:

500 gram spetskål
4 msk olivolja
1 krm timjan eller 1 tsk plockad färsk timjan (valfritt)
1 krm salt
½ krm svartpeppar

Passa på att beställa i dag!