Rosmarinkyckling med rostad citron & vitlök

En fräsch
och enkel rätt som tar nolltid att laga!

Tillagningstid:
35 min

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Tvätta och klyfta morötter och palsternacka. Blanda med olja och lägg på en
plåt tillsammans med färsk rosmarin och delad citron med snittytan upp.

Skala och pressa vitlöken, blanda med olja, hackad rosmarin, salt och
peppar. Lägg kycklingen på rotsakerna och pensla med oljan. Laga i ugn ca 35
min.

Koka havreriset strax före servering.

Tärna tomater, strimla salladslöken. Blanda med spenat i en skål.

Innan servering, pressa citron över rotsaker och kyckling.

Ingredienser
4 port

400 g morötter
300 g palsternacka
1 msk olivolja
1 st kvist färsk rosmarin
½ st citron
4 st kycklingklubbor
2 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 st kvist rosmarin
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
200 g tomater
½ st knippe salladslök
50 g spenat
4 portioner havreris

Passa på att beställa i dag!