Snabba köttsoppan

En mättande köttsoppa med kålrot, morötter och tärnat
nötkött. En perfekt vardagsrätt som värmer i magen och går snabbt att
laga!

Tillagningstid:
30 min

Gör så här

Bryn kött och lök i smör i en stekpanna eller gjutjärnsgryta. Tillsätt
tomatpuré, pressad vitlök, paprikapulver, salt och peppar.

Dela kålroten i bitar och skiva morötterna. Tänk på att göra bitar som blir
tillagade på ungefär samma tid.

Lägg köttet och löken i en kastrull eller låt ligga kvar i gjutjärnsgrytan
och tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp. Lägg sedan i kålrot och
morötter, sjud tills de är mjuka, cirka 15 minuter.

Lägg ner den strimlade paprikan och koka upp. Strö över hackad persilja och
servera med yoghurt och bröd.

Ingredienser
4 port

500 g nötgrytbitar
1 hackad gul lök
1 msk smör
¾ dl tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk paprikapulver
1½ tsk salt
2 krm peppar
1,2 liter vatten
3 köttbuljongtärningar
1 liten i småbitar
3 skivade morötter
1 strimlad röd paprika
3 msk hackad persilja
Till servering:
2 dl yoghurt 3 % eller gräddfil
bröd

Passa på att beställa i dag!