Din varukorg är för närvarande tom!
En perfekt kokt
risotto är krämig och riset har kvar lite tuggmotstånd. Följ det här
grundreceptet på svamprisotto och du har alla chanser att lyckas!
Tillagningstid:
45 min
Gör så här
Skala och finhacka löken och vitlöken. Koka upp buljongen som ska hållas
varm.
Fräs lök och vitlök i olivoljan i en tjockbottnad kastrull utan att det får
färg. Höj värmen och tillsätt riset, fräs tills det är glansigt. Häll på
vinet och låt det koka in i riset.
Späd med varm buljong under omrörning. Börja med 3-4 dl och ta sedan 1 dl i
taget (för 4 port) efterhand som riset suger upp buljongen. Låt det koka
sakta och rör ofta. Riset är färdigkokt efter 15-20 minuter. Ta upp några
riskorn och smaka. Det ska finnas en kärna som ger visst tuggmotstånd.
Ansa och skiva svampen. Stek den i smöret och krydda med salt och peppar.
Rör ner svampen i riset. Tillsätt den rivna parmesanosten. Risotton ska nu
vara ganska lös och krämig i konsistensen. Späd eventuellt med mer buljong.
Smaksätt med salt och peppar.
Servera risotton direkt på varma tallrikar med lite rucola på toppen.