Din varukorg är för närvarande tom!
En härlig vardagsrätt som går snabbt att laga och är
underbart god att äta!
Tillagningstid:
30 min
Gör så här
Tina den frysta havskatten, gärna över natten i kylskåp.
Värm ugnen till 175 grader.
Skala potatisen och koka i saltat vatten i ca 20 min. Dela blomkålen i
buketter och koka med potatisen de sista 3-5 min.
Havskatten:
Skala löken och dela i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsfast form. Ringla
över lite olja och rosta i ugnen i ca 7 min.
Ta ut löken ur ugnen och lägg fiskfiléerna i formen bland löken. Krydda
fisken med salt och peppar efter smak och klicka över smör. Sätt in i ugnen i
ca 10 min.
Sås:
Smält smöret i en kastrull på medelhög värme. Låt smöret bubbla upp
ordentligt. Sväng runt kastrullen några gånger så att värmen fördelas jämnt.
Efter 1-2 min börjar smöret färgas gyllenbrunt. Tillsätt då grädde och fond.
Låt såsen sjuda på svag värme i ca 10 min.Skölj och finhacka persilja. Skölj
och riv skalet från citronen. Blanda i en liten skål och ställ åt
sidan.
Tillsätt persilja och citronskal i såsen och smaka av med citronsaft, salt
och peppar.
Ta ut fisken ur ugnen och häll över såsen. Servera tillsammans med kokt
potatis och blomkålsbuketter.