Din varukorg är för närvarande tom!
Lättlagat och den perfekta bjudmaten när du inte vill
spendera så lång tid i köket!
Tillagningstid:
60 min
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Skär svålen på fläsket i rutor. Lägg det med svålen ner i en smord,
ugnssäker form.
Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
Skala och klyfta löken. Kärna ur och klyfta äpplena.
Rör ihop såsen.
Ta ut formen och höj värmen till 225°. Vänd fläsket så att svålen kommer
uppåt.
Peppra svålen, lägg ner äpplen och lök i formen. Stek ytterligare 25–30
min.
Skär fläsket i 4 bitar. Servera med såsen och potatispuré.
Potatispuré:
Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka potatisen nästan färdig,
sönderkokt potatis ger sämre puré. Ånga av potatisen och pressa den sedan
genom potatispress i en varm bunke.
Tillsätt smör, salt och peppar. Värm grädde och mjölk i en kastrull. Rör
ner den heta gräddmjölken i den pressade potatisen, lite i taget. Vispa
hastigt ihop till en luftig puré.