Ugnsstekt sidfläsk med lingon-gräddfilssås

Lättlagat och den perfekta bjudmaten när du inte vill
spendera så lång tid i köket!

Tillagningstid:
60 min

Gör så här

Sätt ugnen på 200°.

Skär svålen på fläsket i rutor. Lägg det med svålen ner i en smord,
ugnssäker form.

Stek i mitten av ugnen ca 20 min.

Skala och klyfta löken. Kärna ur och klyfta äpplena.

Rör ihop såsen.

Ta ut formen och höj värmen till 225°. Vänd fläsket så att svålen kommer
uppåt.

Peppra svålen, lägg ner äpplen och lök i formen. Stek ytterligare 25–30
min.

Skär fläsket i 4 bitar. Servera med såsen och potatispuré.

Potatispuré:
Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka potatisen nästan färdig,
sönderkokt potatis ger sämre puré. Ånga av potatisen och pressa den sedan
genom potatispress i en varm bunke.

Tillsätt smör, salt och peppar. Värm grädde och mjölk i en kastrull. Rör
ner den heta gräddmjölken i den pressade potatisen, lite i taget. Vispa
hastigt ihop till en luftig puré.

Ingredienser
4 port

500g rimmat sidfläsk
2 msk smör
2 gula lökar
2 äpplen
1 krm svartpeppar
Sås:

2 dl gräddfil
½ dl rårörda lingon
2 msk hackad färsk timjan
1 krm salt
Potatispuré:

700 g potatis
2 msk smör
1½ dl grädde
1½ dl mjölk
salt
vitpeppar

Passa på att beställa i dag!