Vitlingfilé med örtsmör

Gör grönt örtsmör med basilika, timjan, dijonsenap och
vitlök. Bre på fisken och ugnsbaka. Ljuvligt!
Servera med potatis och sparris!

Tillagningstid:
30 min

Gör så här

Sätt ugnen på 175°.

Dela fisken i portionsbitar. Lägg i ugnsform, salta och peppra.

Kryddsmör: 

Blanda ihop ingredienserna och klicka smöret på fisken. Tillaga i ugnen i
15–20 min.

Koka potatisen i saltat vatten. Koka sparrisen 2–3 min i saltat vatten.
Servera fisken med smöret som smält ut i formen samt kokt potatis och
sparris.

Ingredienser
4 port

4 port potatis
600 g vitlingfilé
salt och peppar
Kryddsmör:

60 g smör
2 msk hackad färsk basilika eller 1 tsk torkad
1 msk hackad färsk timjan eller ½ tsk torkad
2 tsk dijonsenap
1 ekologisk citron, finrivet skal
1 finriven vitlöksklyfta
1 finhackad schalottenlök
Servering

grön sparris

Passa på att beställa i dag!