Wallenbergare på kycklingfärs

Klassiska
Wallenbergare görs på kalvfärs. Här har vi gjort de bulliga biffarna på
kycklingfärs – minst lika gott! Servera med mos!

Tillagningstid:
45 min

Gör så här

Blanda färsen (som ska vara kall) med salt, peppar och äggulor som noggrant
rörs in i smeten. Blanda i grädden lite i taget, smeten ska bli en aning seg,
men rör inte för länge!

Forma 8 biffar.

Stek biffarna i smör på medelstark värme tills de är genomstekta.

Potatismos:

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten 10–15
min. Häll av kokvattnet.

Värm mjölken med smöret i en kastrull och häll det över potatisen.

Vispa moset riktigt luftigt med elvisp. Smaksätt med salt, peppar och lite
riven muskot.

Servera biffarna med potatismos, rårörda lingon, gröna ärter och gärna
brynt smör.

Ingredienser
4 port

Ca 500 g kycklingfärs
1 tsk salt
2 krm malen vitpeppar
2 äggulor
1 dl grädde
2 msk smör
Potatismos:

1 kg potatis, mjölig
Muskot
2 krm vitpeppar
1 krm salt
25 g smör
2 dl mjölk
Servering

rårörda lingon
gröna ärter
brynt smör

Passa på att beställa i dag!