Chokladbollar

Tillagningstid:
20 min

Gör såhär:

  1. Rör ihop smör och socker.
  2. Rör i kakao, vaniljsocker, vatten och havregryn.
  3. Forma runda bollar och rulla dem i kokos, mandel eller sesamfrön.

    Förvara i kylen eller frysen.

Kålsoppa med parmesanost

Tillagningstid:
30 min

Gör såhär:

  1. Strimla savojkål, grönkål, blomkål, gul lök och vitlök fint. Fräs i raps eller olivolja tills det mjuknat. Tillsätt tomatpuré, chiliflakes, salt och peppar och fräs ett par minuter till.
  2. Tillsätt vatten och fond. Låt soppan koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
  3. Garnera soppan med grovriven parmesanost och ev knaprigt bacon.

Klassisk lasagne

Tillagningstid:
60 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och hacka lök fint. Skala och riv vitlöken.
  3. Stek löken riktigt mjuk i olja på medelvärme i en stekpanna. Tillsätt färs, lite i taget så att färsen bryns och får färg utan att koka. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med någon minut.
  4. Tillsätt krossad tomat, buljongtärning, vatten och kryddor.
  5. Låt sjuda ca 15 minuter under omrörning då och då.
  6. Smaka av med salt och peppar. Var inte rädd för att krydda på. I kombination med ostsåsen och pastan mildras smakerna mycket.

    Bechamelsås:
  7. Smält smöret i en kastrull. Vispa ned mjölet med en ballongvisp så att det blir en klumpfri smet. Vispa sedan ner mjölken, lite i taget.
  8. Låt bechamelsåsen koka upp och sen sjuda under omrörning med visp tills den tjocknar, ca 2–4 minuter. Rör hela tiden, mjölk bränner lätt fast i bottnen.
  9. Smaka av med salt och peppar. Dra av från värmen och rör i riven ost.
  10. Varva bechamelsås, lasagneplattor och köttfärssås i en ugnsfast form, ca 25×30 cm. Börja och avsluta med ett lager bechamelsås och toppa med mer riven ost om du vill. 3 lasagneplattor/lager är lagom.
  11. Tillaga lasagnen i mitten av ugnen, 200°, enligt anvisning på förpackningen till lasagneplattorna.

Buffalo drumsticks med coleslaw

Tillagningstid:
45 min

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225°C.

Drumsticks: 

  1. Lägg kycklingbenen på en plåt och blanda dem med olja, salt och peppar.
  2. Sätt in mitt i ugnen, först ca 15 minuter.

Glaze:

  1. Blanda chilisås, cayennepeppar och pressad vitlök.
  2. Ta ut kycklingen och pensla på chilisåsblandningen.
  3. Sätt in kycklingen i ugnen ytterligare ca 15 minuter.

Klyftpotatis:

  1. Skär potatisen i klyftor. Sprid ut på en plåt och blanda med oliv eller rapsolja, salt och svartpeppar.
  2. Rosta i mitten av ugnen ca 25 minuter på 225°C., tills potatisen är mjuk och fått fin färg.

Coleslaw: 

  1. Ansa och strimla vitkålen tunt och fint med kniv eller en mandolin.
  2. Skala och riv moroten på den grövsta delen på ett rivjärn.
  3. Lägg kålen i en skål och massera in salt och vinäger. Låt stå och dra 15-20 minuter.
  4. Krama ur kålen ordentligt, lägg i en skål och blanda med riven morot, majonnäs och dijon.
  5. Smaka av med citron och svartpeppar, kanske även lite salt.

Hacka gräslöken och servera kycklingen med klyftpotatis, coleslaw och toppa med gräslöken.

Kasslergryta med curry och chili

Tillagningstid:
20 min

Gör såhär:

  1. Strimla kassler och lök fint.
  2. Stek löken mjuk i smör och lägg ner kassler och curry att fräsa med.
  3. Pudra över mjöl eller redning och blanda. Pressa över vitlöken.
  4. Häll i vatten, grädde och chilisås. Blanda och koka upp.
  5. Tillsätt sambal och smaka av med salt och peppar.
  6. Koka riset enligt avisning.
  7. Servera grytan med ris och sallad.
  8. Garnera ev med salladslök och röd paprika.

Strimlad biff med pasta

Tillagningstid:
120 min

Gör såhär:

  1. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tills det får färg.
  2. Rör ner tomatpurén och låt fräsa en kort stund.
  3. Blanda ner vattnet och låt sjuda under lock på svag värme i 1,5-2 timmar. Nästan allt vattnet ska ha ångat bort.
  4. Tillsätt oxfond, soja, grädde och crème fraiche. Rör ihop och låt alltsammans sjuda i några minuter och smaka av med flingsalt.
  5. Koka pastan enligt anvisning.
  6. Klipp över persilja och servera med pasta.

Passa på att beställa i dag!