Äggmuffins med cheddar

Tillagningstid:
30 min

Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Vispa ihop ägg, salt, grädde och färskost till en jämn smet. Tillsätt riven ost. Pensla muffinsformar med smör och rapsolja.
  • Lägg en skiva kalkon i varje form. Häll i äggsmeten. Grädda mitt i ugnen 10-15 min. Låt svalna.
  • Skala och skiva rödlöken. Blanda salladen med rödlök, klippt krasse och svartpeppar. Ringla över oljan. Servera till äggmuffinsen.

Grönkålspaj

Tillagningstid:
+ 60 min eller förbered pajdegen dagen före i ca 30 min.

Gör såhär:

  1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  4. Nagga pajskalet med en gaffel och grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
  5. Grovhacka grönkålen. Koka den i vatten 3-4 min och låt rinna av. Skala och skiva löken.
  6. Fräs lök och grönkål i smör i en stor stekpanna. Salta och peppra. Ta från värmen och rör ner kvarg, ägg och valnötter.
  7. Lägg grönkålsblandningen i pajskalet och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.

Fiskgratäng med purjolök, morot och fänkål

Tillagningstid:
45 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  2. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Skala moroten. Skiva den, purjolök och fänkål tunt. Vispa ihop och koka upp crème fraiche, grädde och mjöl eller redning.
  3. Lägg ner rotsakerna och låt koka ca 5 min. Häll såsen över fisken och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 min.

Serveras med ett gott bröd och grönsallad!

Korv- och potatisgratäng

Tillagningstid:
60 min

Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Skala och skiva potatisen. Skär korven i bitar.
  • Blanda potatis, korv, grädde, finriven vitlök, salt och hälften av osten i en ugnssäker form. Strö över resten av osten.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min, eller tills potatisen är mjuk.

Fläskpannkaka med stekt äpple

Tillagningstid:
+ 60 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  2. Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt ägg, salt, socker och resten av mjölken.
  3. Skär bacon i tärningar och stek det i het torr panna tills det är knaprigt.
  4. Smörj en långpanna med smör/rapsolja. Strö ut fläsket och häll på pannkakssmeten. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min tills den har stannat och fått fin färg.
  5. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Fräs dem med sockret i smör i en stekpanna tills de fått färg. Smaka av med ingefära.
  6. Servera fläskpannkakan med äpplena och en klick lingonsylt eller rårörda lingon.

Nötköttsgryta med ris

Tillagningstid:
15 min

Gör såhär:

  1. Koka ris till servering.
  2. Salta och peppra köttet. Skär broccolin i långa buketter. Skär svampen i bitar. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Stek broccoli, svamp och vitlök 3-4 min. Lägg över i en gryta.
  4. Blanda ner tomatpuré, vispgrädde och dijonsenap. Sjud ca 2 min.
  5. Stek köttet i omgångar i smör. Vänd ner i grytan. Smaka av med salt och peppar. Servera direkt med ris och grönsallad.

Passa på att beställa i dag!