Tillagningstid:
+ 60 min eller förbered pajdegen dagen före i ca 30 min.
Gör såhär:
- Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 30 min.
- Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
- Nagga pajskalet med en gaffel och grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
- Grovhacka grönkålen. Koka den i vatten 3-4 min och låt rinna av. Skala och skiva löken.
- Fräs lök och grönkål i smör i en stor stekpanna. Salta och peppra. Ta från värmen och rör ner kvarg, ägg och valnötter.
- Lägg grönkålsblandningen i pajskalet och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.
Tillagningstid:
45 min
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
- Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Skala moroten. Skiva den, purjolök och fänkål tunt. Vispa ihop och koka upp crème fraiche, grädde och mjöl eller redning.
- Lägg ner rotsakerna och låt koka ca 5 min. Häll såsen över fisken och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 min.
Serveras med ett gott bröd och grönsallad!