Kalkon- och färskosttoast

Tillagningstid:
5 min

Gör såhär:

  1. Smula osten på brödet och bred ut med en kniv.
  2. Fördela gräslök, kalkon, ost, rödlök och tomater på brödet.
  3. Gör en dubbelmacka genom att lägga en skiva bröd ovanpå.
  4. Packa in mackorna och ta med ut i naturen.
  5. Grilla mackan på båda sidor över öppen eld eller i stekpanna.

Jordärtskockssoppa med rosmarin

Tillagningstid:
25 min

Gör såhär:

  1. Fräs lök, jordärtskockor och potatis i en kastrull med olja utan att de får färg. Tillsätt vatten och grönsaksfond. Låt koka 10-15 minuter tills jordärtskockorna har blivit mjuka. Passera genom en trådsil eller kör i mixer eller matberedare till en slät puré. Häll tillbaka purén i kastrullen.
  2. Tillsätt grädde och rosmarin och koka upp. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Rosta brödskivorna och skär eller bryt till krutonger. Strö krutongerna över soppan. Garnera eventuellt med några blad färsk rosmarin.

Fisksoppa med tomat och grädde

Tillagningstid:
35 min

Gör såhär:

  1. Tvätta och tärna potatis och morötter. Ansa och hacka purjolöken. Stek i smör i en gryta. Rör i vitt matlagningsvin och låt det sjuda med i ett par minuter.
  2. Rör i grädde, krossad tomat och vatten. Låt sjuda i ca 20 min. Rör sen i delad fisk, mortlade fänkålsfrö och cayennepeppar. Sjud i ca 10 min till. Smak av med salt och peppar.
  3. Värm baguetter enligt anvisningarna på paketet.

Kycklingbiffar med rostad potatis

Tillagningstid:
35 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg den på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 30 min.
  3. Rör ihop färs, ströbröd, vatten, salt och peppar. Låt svälla ca 5 min, klicka sen ut biffar i en stekpanna med lite smör. Stek till de är klara.
  4. Rör samman yoghurt, majonnäs och sweet chili. Strimla kål, riv morötter och blanda med yoghurten, smaka av med salt och peppar.
  5. Strimla purjolöken och blanda den med klyftade nektariner och sallad.

Heta karréstrimlor med ris

Tillagningstid:
45 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  3. Dela broccolin i buketter och lägg på en plåt. Ringla över olja och rosta i ugn ca 10 min. Ta ut plåten och strö sesamfrön över broccolin.
  4. Lägg sojabönorna i kallt vatten tills de tinat.
  5. Skiva köttet och strimla det sen. Lägg det i en skål med maizena. Salta och peppra.
  6. Skala och hacka vitlöken fint.
  7. Stek köttet i olja tills det börjar få fin färg. Rör i vitlöken och låt den steka med.
  8. Rör i honung, soja, citron, chiliflakes. Stek tills allt är härligt klistrigt.
  9. Servera i skålar med broccoli, sojabönor och hackad salladslök.

Kålpudding med kokt potatis

Tillagningstid:
35 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och koka potatisen.
  2. Skala och riv löken. Rör ihop färsen med riven lök, ströbröd, vatten, salt och vitpeppar. Platta ut den i en ugnsfast form så att den blir ca 2-3 cm tjock. Laga i ugn i 30 min. När det är 10 min kvar lägger du på den stekta kålen.
  3. Fräs strimlad kål i smör. Häll på vatten, sirap och soja. Låt det puttra i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. När det är dags, häll kålen över färsen och laga i ugn 10 min.
  4. Gör såsen. Vispa samman mjölken med fond, peppar, soja och lingonsylt. Red med maizena. När kålpuddingen är klar kan du hälla av spadet från kålpuddingen ner i såsen.

Passa på att beställa i dag!