Pepparkakor med ädelost

Tillagningstid:
10 min

Gör såhär:

  1. Smula ädelost eller annan mögelost och blanda med lite färskost.
  2. Lägg en klick på en pepparkaka.
  3. Garnera med färska fikon och några granatäpplekärnor.

Butternutsoppa toppad med getost & gräslök

Tillagningstid:
60 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Halvera pumpan och skrapa ur pumpakärnorna. Skala och skär pumpan i ca 2 cm stora bitar.
  3. Dela och kärna ur paprikan. Lägg på en plåt och ringla över olja. Rosta i ugn ca 20 min.
  4. Skala och hacka lök och vitlök. Stek glansigt i en gryta. Häll på vin och låt det koka med i ett par minuter. Lägg i pumpan och paprikan. Häll på vatten och sjud i ca 10 min.
  5. Mixa med crème fraiche och smaka av med timjan, hackad gräslök, salt och peppar.
  6. Toppa soppan med smulad getost.

Stekt fläsk med löksås

Tillagningstid:
35 min

Gör såhär:

  1. Tvätta och koka potatisen mjuk.
  2. Skala och hacka löken, stek den mjuk i smör. Vispa i mjöl och sen mjölk och grädde. Låt koka upp och sjud sen i ett par minuter. Rör i hackad gräslök och smaka av med salt och peppar.
  3. Stek fläsket knaprigt.
  4. Strimla paprika och blanda med spenat i en skål.
  5. Servera med lingon.

Parmesankyckling med tomatsallad

Tillagningstid:
45 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tina spenaten och krama ur vätskan. Lägg den i en ugnsfast form.
  3. Bryn kycklingen, krydda med salt och peppar och lägg den på spenaten i formen.
  4. Blanda samman grädde, fond, vitlök, vinäger och dijon. Smaka av med salt och peppar. Häll över kycklingen och strö över ost. Laga i ugn ca 25 min.
  5. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  6. Skiva tomaterna och lägg på ett fat. Skala och strimla löken tunt. Varva med tomaterna. Vispa samman vinäger och olja, smaka av med salt och peppar. Hacka persilja och strö över salladen

    Servera!

Pasta med korv- och baconsås

Tillagningstid:
35 min

Gör såhär:

  1. Koka pasta enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skiva svampen, skala och hacka löken. Slanta korven. Stek bacon i en stekpanna. När det börjar ta färg rör i champinjoner, lök, korv och curry. Stek i ett par minuter till.
  3. Rör i chilisås och grädde, sjud i ett par minuter och smaka sen av med salt och peppar.
  4. Skala och skär morötter i stavar. Skär även paprikorna i stavar.

    Servera!

Sjömansbiff

Tillagningstid:
45 min

Gör såhär:

  1. Skala och skiva potatis, lök och morötter. Dela och skölj purjolöken och skär i skivor.
  2. Putsa köttet och skär i tunna skivor som bankas ut lätt, smaksätt med salt och svartpeppar.
  3. Panera köttet hastigt i vetemjöl.
  4. Bryn löken i smör, krydda med timjan. Tag upp och lägg åt sidan. Bryn sedan det mjölade köttet.
  5. Varva potatis, lök, morötter och kött i en gryta. Krydda med salt och peppar mellan varven och lägg i lagerbladen.
  6. Häll på vatten, soja och äppelmos.
  7. Låt puttra under lock ca 35 min tills köttet känns mört och potatisen är mjuk.

    Servera direkt ur grytan med hackad persilja!

Passa på att beställa i dag!