Halvera pumpan och skrapa ur pumpakärnorna. Skala och skär pumpan i ca 2 cm stora bitar.
Dela och kärna ur paprikan. Lägg på en plåt och ringla över olja. Rosta i ugn ca 20 min.
Skala och hacka lök och vitlök. Stek glansigt i en gryta. Häll på vin och låt det koka med i ett par minuter. Lägg i pumpan och paprikan. Häll på vatten och sjud i ca 10 min.
Mixa med crème fraiche och smaka av med timjan, hackad gräslök, salt och peppar.
Skala och hacka löken, stek den mjuk i smör. Vispa i mjöl och sen mjölk och grädde. Låt koka upp och sjud sen i ett par minuter. Rör i hackad gräslök och smaka av med salt och peppar.
Tina spenaten och krama ur vätskan. Lägg den i en ugnsfast form.
Bryn kycklingen, krydda med salt och peppar och lägg den på spenaten i formen.
Blanda samman grädde, fond, vitlök, vinäger och dijon. Smaka av med salt och peppar. Häll över kycklingen och strö över ost. Laga i ugn ca 25 min.
Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
Skiva tomaterna och lägg på ett fat. Skala och strimla löken tunt. Varva med tomaterna. Vispa samman vinäger och olja, smaka av med salt och peppar. Hacka persilja och strö över salladen
Skiva svampen, skala och hacka löken. Slanta korven. Stek bacon i en stekpanna. När det börjar ta färg rör i champinjoner, lök, korv och curry. Stek i ett par minuter till.
Rör i chilisås och grädde, sjud i ett par minuter och smaka sen av med salt och peppar.
Skala och skär morötter i stavar. Skär även paprikorna i stavar.