Fläskpannkaka

Tillagningstid:
+ 60 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Häll hälften av mjölken i en skål. Vispa ner mjöl och salt till en jämn smet. Häll i resten av mjölken. Vispa sist ner äggen.
  3. Skär fläsket i strimlor. Bryn dem i en stekpanna. Fördela fläsket och smör i en långpanna, 30×40 cm (för 4 port, bilden visar fläskpannkaka för 2 port) gärna med bakplåtspapper, fukta plåten lite och lägg på bakplåtspappret så ligger det still. Häll smeten över fläsket.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.

    Servera med lingonsylt.

  • 8 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg
  • 300 g bacon

Till servering

  • lingonsylt

Passa på att beställa i dag!