Din varukorg är för närvarande tom!
Tillagningstid:
45-60 min
Gör såhär:
Kycklingen:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Blanda soja, ketchup, rosmarin och oregano med olja och peppar. Skala och pressa ner vitlöken.
- Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form och pensla på blandningen. Klicka över smör. Häll vatten i bottnen av formen.
- Stek kycklingklubborna i ugnen i ca 45 minuter (ca 30 minuter om de är färska), tills köttsaften är klar och innertemperaturen är 82˚C (intill benet). Ös kycklingen ett par gånger under tillagningen.
Rostade rotfrukter:
- Skala och skär rotfrukterna i 2-3 cm stora bitar. Lägg på en bakpappersklädd plåt eller i en liten ugnssäker form.
- Ringla över balsamvinäger, honung och olja. Krydda med salt och peppar. Blanda runt.
- Rosta rotfrukterna i ugnen ca 30 minuter, tills de är mjuka med lite tuggmotstånd.
Het yoghurtsås:
- Blanda yoghurt, sweet chilisås, citronskal och citronjuice. Smaka av med salt och peppar.