Ugnsstekt kycklingklubba med het yoghurtsås

Tillagningstid:
45-60 min

Gör såhär:

Kycklingen:

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda soja, ketchup, rosmarin och oregano med olja och peppar. Skala och pressa ner vitlöken.
  3. Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form och pensla på blandningen. Klicka över smör. Häll vatten i bottnen av formen.
  4. Stek kycklingklubborna i ugnen i ca 45 minuter (ca 30 minuter om de är färska), tills köttsaften är klar och innertemperaturen är 82˚C (intill benet). Ös kycklingen ett par gånger under tillagningen.

    Rostade rotfrukter:

    1. Skala och skär rotfrukterna i 2-3 cm stora bitar. Lägg på en bakpappersklädd plåt eller i en liten ugnssäker form.
    2. Ringla över balsamvinäger, honung och olja. Krydda med salt och peppar. Blanda runt.
    3. Rosta rotfrukterna i ugnen ca 30 minuter, tills de är mjuka med lite tuggmotstånd.

      Het yoghurtsås:
    1. Blanda yoghurt, sweet chilisås, citronskal och citronjuice. Smaka av med salt och peppar.

    4 portioner

    Kyckling:

    • 700g frysta/färska kycklingklubbor
    • 2 1/2 msk japansk soja
    • 1 msk ketchup
    • 1 tsk rosmarin
    • 1 tsk oregano
    • 1 msk rapsolja
    • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
    • 1 vitlöksklyfta
    • 3 msk smör
    • 1 dl vatten

    Rostade rotfrukter:

    • 1 rödbeta
    • 1 stor morot
    • 1 liten bit kålrot
    • 1 palsternacka
    • 1 msk balsamvinäger
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk rapsolja
    • 1 krm salt
    • 1 krm nymalen svartpeppar
    • ett par kvistar färsk rosmarin

    Het yoghurtsås:

    • 2 dl yoghurt
    • 1/2 dl sweet chilisås
    • rivet skal från 1/2 citron
    • 1 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 krm salt
    • 1/2 krm nymalen peppar

    Passa på att beställa i dag!