Bakad potatis med krämig ägg och räkröra

Tillagningstid:
60 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta av potatisarna noga och picka dem sen med en gaffel. Lägg dem på ett ugnsgaller eller i en form och laga i ugnen ca 45-60 min tills de är mjuka.
  3. Lägg äggen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och koka sen i ca 7 min. Spola äggen med kallt vatten så att de blir kalla. Skala och grovhacka dem.
  4. Skala och finhacka löken. Blanda ägg, lök, majonnäs, senap, hackad dill och avrunna räkor i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  5. Gör kryddsmöret. Mosa ihop smör och skal från en väl avtvättad citron med en gaffel.
  6. Skär ett kryss i potatisarna och fyll dem med en klick smör och röran.
  7. Servera med spenat.

4 portioner:

 

 

  • 4 st bakpotatis
  • 4 st ägg
  • ½ st röd lök
  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk dijonsenap
  • färsk dill
  • 340 g räkor
  • 1 krm salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • smör
  • 1 st citron, skalet
  • 100 g spenat

Passa på att beställa i dag!