Blomkål- och svampbolognese

Tillagningstid:
30 min

Gör såhär:

  1. Skala och hacka vitlöken. Riv blomkål och champinjoner grovt. Stek vitlök, blomkål och champinjoner i oljan i en stor stekpanna eller gryta tills det får lite färg. Tillsätt chilipulver, tomatpuré och låt fräsa ytterligare några minuter.
  2. Rör ner krossade tomater, smulad buljongtärning, dijonsenap och vatten, låt koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1–2 dl pastavatten (för 4 port). Blanda pastan med såsen och lite av pastavattnet.

Till servering: 
Toppa med persilja och parmesan.

4 portioner

  • 4 portioner pasta
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 blomkål
  • 250 g champinjoner
  • 3 msk olja
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 380 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 – 2 dl pastavatten

Passa på att beställa i dag!