Din varukorg är för närvarande tom!
Tillagningstid:
45 min
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°C.
Drumsticks:
- Lägg kycklingbenen på en plåt och blanda dem med olja, salt och peppar.
- Sätt in mitt i ugnen, först ca 15 minuter.
Glaze:
- Blanda chilisås, cayennepeppar och pressad vitlök.
- Ta ut kycklingen och pensla på chilisåsblandningen.
- Sätt in kycklingen i ugnen ytterligare ca 15 minuter.
Klyftpotatis:
- Skär potatisen i klyftor. Sprid ut på en plåt och blanda med oliv eller rapsolja, salt och svartpeppar.
- Rosta i mitten av ugnen ca 25 minuter på 225°C., tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Coleslaw:
- Ansa och strimla vitkålen tunt och fint med kniv eller en mandolin.
- Skala och riv moroten på den grövsta delen på ett rivjärn.
- Lägg kålen i en skål och massera in salt och vinäger. Låt stå och dra 15-20 minuter.
- Krama ur kålen ordentligt, lägg i en skål och blanda med riven morot, majonnäs och dijon.
- Smaka av med citron och svartpeppar, kanske även lite salt.
Hacka gräslöken och servera kycklingen med klyftpotatis, coleslaw och toppa med gräslöken.