Buffalo drumsticks med coleslaw

Tillagningstid:
45 min

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225°C.

Drumsticks: 

  1. Lägg kycklingbenen på en plåt och blanda dem med olja, salt och peppar.
  2. Sätt in mitt i ugnen, först ca 15 minuter.

Glaze:

  1. Blanda chilisås, cayennepeppar och pressad vitlök.
  2. Ta ut kycklingen och pensla på chilisåsblandningen.
  3. Sätt in kycklingen i ugnen ytterligare ca 15 minuter.

Klyftpotatis:

  1. Skär potatisen i klyftor. Sprid ut på en plåt och blanda med oliv eller rapsolja, salt och svartpeppar.
  2. Rosta i mitten av ugnen ca 25 minuter på 225°C., tills potatisen är mjuk och fått fin färg.

Coleslaw: 

  1. Ansa och strimla vitkålen tunt och fint med kniv eller en mandolin.
  2. Skala och riv moroten på den grövsta delen på ett rivjärn.
  3. Lägg kålen i en skål och massera in salt och vinäger. Låt stå och dra 15-20 minuter.
  4. Krama ur kålen ordentligt, lägg i en skål och blanda med riven morot, majonnäs och dijon.
  5. Smaka av med citron och svartpeppar, kanske även lite salt.

Hacka gräslöken och servera kycklingen med klyftpotatis, coleslaw och toppa med gräslöken.

4 portioner

 

  • 4 portioner klyftpotatis
  • 600 g kycklingklubba
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 dl chilisås eller ketchup
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 vitlöksklyfta
    Coleslaw:
  • 300 g vitkål
  • 100 g morötter
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ msk citronsaft
  • nymalen svartpeppar

Passa på att beställa i dag!