Butternutsoppa toppad med getost & gräslök

Tillagningstid:
60 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Halvera pumpan och skrapa ur pumpakärnorna. Skala och skär pumpan i ca 2 cm stora bitar.
  3. Dela och kärna ur paprikan. Lägg på en plåt och ringla över olja. Rosta i ugn ca 20 min.
  4. Skala och hacka lök och vitlök. Stek glansigt i en gryta. Häll på vin och låt det koka med i ett par minuter. Lägg i pumpan och paprikan. Häll på vatten och sjud i ca 10 min.
  5. Mixa med crème fraiche och smaka av med timjan, hackad gräslök, salt och peppar.
  6. Toppa soppan med smulad getost.

4 portioner

  • 1 st butternutpumpa
  • 1 st röd paprika
  • olivolja
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl vitt vin
  • 7 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk färsk hackad timjan
  • 25 g gräslök
  • salt
  • peppar
  • 140 g getost

Passa på att beställa i dag!