Dragondoftande kotlett med champinjonsås

Tillagningstid:
40 min

Gör såhär:

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.

  2. Fräs champinjoner och lök i smör i en stekpanna. Strö över mjöl. Tillsätt buljong och grädde. Låt såsen koka upp. Krydda med dragon, salt och peppar.

  3. Krydda kotletterna med salt och peppar. Bryn dem på båda sidor. Droppa över citronsaft.

  4. Lägg över kotletterna i såsen i pannan. Sjud på svag värme ca 15 minuter.

  5. Servera genast med potatis samt grönsallad.

4 portioner:

 

  • 4 portioner potatis
  • 500g benfria fläskkotletter
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 msk smör
  • ½ msk citronsaft

Sås:

  • 150 g champinjoner, skivade
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 2 msk smör
  • 2 ½ msk vetemjöl
  • 2 ½ dl köttbuljong
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk dragon
  • salt och malen vitpeppar
  • grönsallad

Passa på att beställa i dag!