Färsstroganoff med ris

Tillagningstid:
30 min

Gör såhär:

  1. Hacka löken och skiva champinjonerna. Hetta upp en helt torr stekpanna och stek svampen på hög värme under omrörning tills den slutas vätska sig och får lite yta. Lyft ur stekpannan och lägg åt sidan.

  2. I samma stekpanna som du stekte svampen (diska inte ur stekpannan) lägger du en klick smör och rapsolja. Stek löken tills den blir glansig. Tillsätt färsen och fräs tills den får färg och smular sig.

  3. Koka riset enligt anvisning på paketet.

  4. Vänd i tomatpuré och fräs alltsammans hastigt.
 Rör ner mjölet och stek lite till. Vänd i svampen och tillsätt resten av ingredienserna, förutom crème fraiche och persilja, och låt grytan puttra i cirka 15 minuter. 

  5. Blanda i crème fraîche och smaka av med salt och peppar. Låt grytan puttra utan lock i cirka 5 minuter. Garnera med persilja och servera med önskat tillbehör och saltgurka.

4 portioner:

  • 4 portioner ris
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 150 g kastenjechampinjoner
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl hett vatten
  • 1 msk worcestersås (valfritt japansk soja funkar också)
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 msk färsk persilja, finhackad att strö över
  • Smör (till stekning)
  • Saltgurka

Passa på att beställa i dag!