Fisk i ugn med citron- och gräslökssås

Tillagningstid:
45 min

Gör såhär:

  1. Tina fisken om fryst används och låt den rinna av ordentligt.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Koka potatisen. Koka bönorna mjuka några minuter med potatisen mot slutet av potatisens koktid.
  4. Fisk: Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra.
  5. Koka upp crème fraiche med buljongtärning och vatten i en kastrull. Smaka av med salt och peppar.
  6. Hacka gräslöken och rör ner i såsen. Riv det yttersta skalet av citronen och rör ner. Smaka av med citronsaft.
  7. Häll såsen över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.

    Servera fisken med bönor, potatis, sallad och resten av citronen skuren i klyftor.

4 portioner:

  • 150 g färska eller frysta haricots verts (bönor)
  • 500 g vitlingfilé
  • salt
  • peppar
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ fiskbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 förp färsk gräslök
  • 1 citron
  • 4 portioner potatis

    Till servering:

  • sallad

Passa på att beställa i dag!