Fiskgratäng med purjolök, morot och fänkål

Tillagningstid:
45 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  2. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Skala moroten. Skiva den, purjolök och fänkål tunt. Vispa ihop och koka upp crème fraiche, grädde och mjöl eller redning.
  3. Lägg ner rotsakerna och låt koka ca 5 min. Häll såsen över fisken och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 min.

Serveras med ett gott bröd och grönsallad!

500 g vitlingfilé
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 morot
½ purjolök
1 fänkål
2 dl crème fraiche franska örter
1 dl grädde
½ msk majsstärkelse
2 dl riven gratängost

Servering:
Bröd
Sallad

Passa på att beställa i dag!