Din varukorg är för närvarande tom!
Tillagningstid:
45 min
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
- Dela spetskålen på längden och skär i cm-tjocka halvmånar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
- Ringla soja över kålen och lägg på hyvlade skivor av smör. Salta och peppra och sätt in spetskålen i övre delen av ugnen, låt gå på 200 grader i 15 minuter och sänk sedan till 120 grader.
- Stek köttbullarna.
- Brynt smörsås:
- Bryn smöret i en kastrull tills det är gyllene och nötigt, vispa under tiden så att det inte bränns.
- Värm i en annan kastrull upp grädde och crème fraiche, låt smälta samman. Blanda sedan ihop med det brynta smöret, låt småputtra.
- Tillsätt finskuren gräslök, finrivet citronskal, citronsaft och lite vatten. Smaka upp med salt.
- Hasselnötter:
- Torrosta hasselnötterna i ugnen på 150 grader i ca 15 minuter. Ta ut, låt svalna och gnid bort skalet på hasselnötterna med hjälp av en hushållshandduk.
- Hacka nötterna grovt.
- Servering:
- Lägg upp rostad spetskål på en tallrik. Lägg köttbullarna ovanpå kålen och häll såsen snyggt runt om. Toppa med hasselnötter och garnera med färsk dill.