Fisksoppa med potatis och ostkräm

4 portioner

Tillagningstid:
30 min

Gör såhär:

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och chili flakes mjukt i en gryta med smör.
  2. Tillsätt passerade tomater, vatten och buljongtärning. Låt koka, 10 minuter.
  3. Tillsätt grädde och mixa soppan slät. Koka upp. Lägg i potatisen och fisken, båda delade i mindre bitar. Sjud soppan tills fisken är klar, ca 5 minuter. Rör i dill.
  4. Ostkräm: Blanda crème fraiche och ost.
  5. Servera soppan med ostkräm och bröd.

    ½ gul lök
    1 vitlöksklyfta
    1 krm chiliflakes
    1 msk smör
    200 g passerade tomater
    3 dl vatten
    1 grönsaksbuljongtärning
    ½ dl grädde
    200 g kokt potatis
    300 g sejfilé, 1 portionsbit/person
    ½ dl hackad dill
    Ostkräm:
    1 dl crème fraiche
    ½ dl riven ost, smakrik
    Surdeg, lantbröd

    Passa på att beställa i dag!