Fisksoppa med tomat och grädde

Tillagningstid:
35 min

Gör såhär:

  1. Tvätta och tärna potatis och morötter. Ansa och hacka purjolöken. Stek i smör i en gryta. Rör i vitt matlagningsvin och låt det sjuda med i ett par minuter.
  2. Rör i grädde, krossad tomat och vatten. Låt sjuda i ca 20 min. Rör sen i delad fisk, mortlade fänkålsfrö och cayennepeppar. Sjud i ca 10 min till. Smak av med salt och peppar.
  3. Värm baguetter enligt anvisningarna på paketet.

4 portioner

  • 600 g potatis
  • 300 g morötter
  • 1 st purjolök
  • smör
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1½ dl grädde
  • 380 g krossad tomat
  • 5 dl vatten
  • 500 g torsk
  • ½ tsk fänkålsfrö
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 st vitlöksbaguetter

Passa på att beställa i dag!