Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

4 portioner

Tillagningstid:
45 min

Gör såhär:

Rotmos:

  1. Skala och skär kålroten i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Mixa slätt med en mixerstav. Tillsätt ingefära, smör och mjölk och smaka av med salt.


Färsbiffar:

  1. Vispa upp ägg och vatten lätt i en bunke. Tillsätt ströbrödet och låt svälla någon minut. Lägg i resten av ingredienserna och rör om till en jämn smet.
  2. Forma till 12 små biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta med fin färg på båda sidor, ca 5 min.
  3. Skär kålen i bitar och stek i smör under omrörning ca 3 min. Tillsätt sirap och salt och stek ytterligare någon minut.

 

300 g vitkål
2 msk smör
1 msk ljus sirap
salt

Rotmos:
1 kg kålrot
1 msk finriven färsk ingefära
2 msk smör
1 dl mjölk
salt

Färsbiffar:
1 ägg
1 dl vatten
1 dl ströbröd
500 g fläskfärs
1 gul lök, grovt riven
1/2 dl finhackad timjan
svartpeppar
salt

Passa på att beställa i dag!