Fläskytterfilé i krämig dragon- och timjansås

4 portioner

Tillagningstid:
40 min

Gör såhär:

  1. Börja med riset. Ta en stor kastrull med saltat vatten. Häll i riset och koka det som om det vore pasta. Häll av när det är klart! Låt det ånga av något innan du serverar det. Det går såklart att koka ris genom att följa anvisningarna på förpackningen också, men det här sättet blir toppen.
  2. Sätt ugnen på 125 grader.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i smöret och låt det tystna. Lägg i fläskytterfilén och stek den runt om till fin färg. Lägg över i en ugnsform och tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 65 grader.
  4. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den i pannan som du stekte köttet i.
  5. När löken blivit lätt genomskinlig häller du på cognac och låter den koka in. Tillsätt därefter vitt vin, crème fraiche, kalvfond, senap, torkad dragon, timjan och vatten. Låt sjuda ca 15 minuter. Smaka av med soja, honung, worcestersås, sherryvinäger och peppar
  6. När fläskytterfilén är klar trancherar du den och lägger ner skivorna i såsen så att de täcks med sås.
  7. Skär broccolin i mindre buketter. Ansa stammen och skär den i mindre bitar.
  8. Stek broccolin hastigt i olja och smör med lite salt i en stekpanna.
  9. Servera fläskfilén i krämig sås med nykokt ris och den råstekta broccolin.

500 g fläskytterfilé
smör, att steka i
olja, till stekning
Sås:
2 schalottenlökar
1 dl torrt vitt vin
½ dl cognac
2 tsk torkad dragon
2-3 kvistar färsk timjan
2 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1 msk honung
2 dl crème fraîche
1-2 dl vatten
2 msk japansk soja
worcestersås, några stänk
sherryvinäger, några stänk (eller rödvinsvinäger)
svartpeppar
Broccoli:
250 g broccoli
25 g smör
olja
salt
Till servering:
4 portioner ris

Passa på att beställa i dag!