Fransk kycklinggryta med ris

Tillagningstid:
40 min

Gör såhär:

  1. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skiva gul lök, schalottenlök och vitlök.
  3. Skär svampen i grova bitar.
  4. Stek kycklingen i olja i en stor djup stekpanna, kycklingen ska få fin färg och bli ”krispig” på ytan.
  5. Tillsätt svamp, lök, schalottenlök och vitlök. Låt alltihop steka tillsammans i ca 5-8 minuter tills svampen fått fin färg
  6. Häll på vitt vin och buljong. Hacka dragonen, både stjälkar och blad (spara gärna några blad till servering. Tillsätt dragonen i pannan och låt koka ihop 2-3 minuter.
  7. Avsluta med grädde och dijonsenap, låt koka ihop till önskad konsistens, den ska inte blir för tjock.
  8. Rör i en klick smör och smaka av med salt och svartpeppar.
  9. Bjud kycklingpannan toppad med lite dragon tillsammans med riset.

4 portioner:

 

  • 4 portioner ris
  • 700 g kycklinglår
  • 300 g delikatesschampinjoner
  • 1 gul lök
  • 3 bananschalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl kycklingbuljong (tärning/fond+vatten)
  • 3 dl grädde
  • 1 kruka färsk dragon
  • smör
  • rapsolja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Passa på att beställa i dag!