Gräddig falukorvspasta med svartkål

Tillagningstid:
30 min

Gör såhär:

  1. Skiva och skär falukorven till stavar. Stek korven i omgångar på hög temperatur i smör och ös över i en skål.

  2. Hacka gul lök, vitlök, jalapeños och kapris. Smält smör i stekpannan och ha ner löken. Låt den mjukna på låg temperatur och ha sedan ner vitlök, jalapeños och kapris.

  3. Kärna ur och skär paprikan till smala remsor. Strimla purjolök och svartkål. Ha ner allt i pannan och låt det fräsas ett par minuter.

  4. Ös tillbaka falukorven och rör ner tomatpuré, grädde och creme fraiche. Smula över oregano och pudra över rökt paprikapulver. Smaka av med salt och peppar. Låt allt puttra ihop i cirka 5-10 minuter.

  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

4 portioner:

 

  • 4 portioner pasta
  • 500g falukorv
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad jalapeños
  • 2 msk hackad kapris
  • ½ röd paprika
  • 10 cm purjolök
  • 5 blad svartkål
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 dl grädde
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 tsk torkad oregano
  • ½ tsk rökt paprikapulver
  • salt, peppar
    Sås:
  • 5 bitar soltorkade tomater
  • 2 dl creme fraiche (34%)
  • salt, peppar, socker

Passa på att beställa i dag!