Gräddig nötgryta med svamp och timjansås

4 portioner

Tillagningstid:
90 min

Gör såhär:

  1. Strimla baconet. Dela svampen i mindre bitar. Skala och klyfta löken.
  2. Fräs bacon, svamp och lök i en stor gryta tills allt fått färg. Ta upp och lägg åt sidan.
  3. Lägg ner köttet och stek runt om tills allt kött fått fin färg, salta och peppra.
  4. Pudra över mjölet och rör om. Häll på vatten, vin och fond. Lägg även i timjankvistarna. Vätskan ska precis täcka köttet. Rör om ordentligt. Låt sedan grytan puttra på låg värme i cirka 1,5 timme eller tills köttet känns mört.
  5. Blanda i svamp, bacon och lökfräset tillsammans med grädden. Koka upp och smaka av med timjan, salt och peppar.
  6. Slå över gräddblandingen på köttet
  7. Servera köttgrytan med pasta och en god grönsallad.
    Toppa med färsk timjan.

500 g nötgrytbitar
100 g bacon
3 gul lök
150 g champinjoner
några timjankvistar
4 msk vetemjöl
3 dl vatten
2 msk oxfond
2 dl grädde
1 dl rödvin
smör

Tillbehör:
Pasta
Grönsallad

Passa på att beställa i dag!