Grekiska färsbiffar med tzatziki

Tillagningstid:
Ca 45-60 min

Gör såhär:

Grekiska biffar:

  1. Lägg färsen i en bunke. Skala vitlöken och riv den fint och blanda ner i färsen tillsammans med de övriga ingredienserna.
  2. Forma färsen till avlånga färsbullar och stek dem vackert gyllenbruna.

Tzatziki:

  1. Riv gurkan grovt och lägg den i en sil. Strö salt på gurkan och låt den ligga ca 15 min.
  2. Pressa ur saften och blanda gurkan med yoghurt, vitlök och peppar.

Tomatsallad:

  1. Skär tomaterna i tunna skivor och lägg på ett fat.
  2. Skala och skiva löken i tunna skivor. Fördela löken över tomatskivorna.
  3. Blanda vinäger och olivolja och häll över tomater och lök.
  4. Krydda med flingsalt och svartpeppar.
  5. Hacka persiljan och strö på salladen.

Serveras med klyftpotatis, tomatsallad och tzatziki.

  • 4 portioner klyftpotatis
  • 500 g nötfärs
  • 1 klyfta vitlök
  • ½ dl persilja, finhackad
  • ½ citron, skalet, rivet
  • 1 msk färsk mynta, hackad
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar
  • 1 msk smör, till stekning

Tzatziki:

  • ½ gurka
  • ½ tsk salt
  • 2 dl yoghurt
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • ½ krm svartpeppar

Tomatsallad:

  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 5 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1/2 kruka persilja

Passa på att beställa i dag!