Grönkålspaj

Tillagningstid:
+ 60 min eller förbered pajdegen dagen före i ca 30 min.

Gör såhär:

  1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  4. Nagga pajskalet med en gaffel och grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
  5. Grovhacka grönkålen. Koka den i vatten 3-4 min och låt rinna av. Skala och skiva löken.
  6. Fräs lök och grönkål i smör i en stor stekpanna. Salta och peppra. Ta från värmen och rör ner kvarg, ägg och valnötter.
  7. Lägg grönkålsblandningen i pajskalet och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.

Pajdeg:
2½ dl vetemjöl
75 g smör
½ dl kvarghurt

Fyllning:
250 g grönkål
2 rödlökar
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl kvarghurt
3 ägg
1 dl grovhackade valnötter
2 dl riven ost

Passa på att beställa i dag!