Gryta med kycklinglår och matvete

Tillagningstid:
30 min

Gör såhär:

  1. Bryn champinjonerna i smör i botten på en kastrull. Fräs med lök och morötter någon minut på slutet.
  2. Tillsätt vatten, vin, fond, soja, socker, timjan och lagerblad. Låt koka ihop i 15–20 minuter, smaka av med salt och peppar, red av med majsenaredning.
  3. Knaperstek under tiden baconet i torr panna, låt rinna av på ett köks­papper. Bryn kycklingen i het panna med lite olja, salta och peppra.
  4. Lägg kycklingen i såsen och koka någon minut, strö över baconet och servera med matvete.

4 portioner

  • 4 portioner matvete
  • 500 g kycklingöverlår
  • 250 g champinjoner delade
  • 1 msk smör
  • 1 st gul lök hackad
  • 2 st morötter
  • 1½ dl vatten
  • 2 dl rött vin
  • 2 msk kalvfond konc
  • 1 msk kineskisk soja
  • 1 tsk socker
  • 3 st timjan kvistar färsk
  • 2 st lagerblad
  • 1 msk majsenaredning
  • Bacon ca 150-200g
  • 1 msk rapsolja
  • salt och nymalen peppar

Passa på att beställa i dag!