Gulaschsoppa

Tillagningstid:
90 min

Gör såhär:

  1. Putsa bort senor och tärna köttet.
  2. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta/kastrull några minuter.
  3. Tillsätt kryddorna. Rör om.
  4. Tillsätt köttet och bryn några minuter under omrörning.
  5. Lägg ner tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärningar.
  6. Koka upp. Låt sjuda under lock tills köttet är mört, ca 1 timme.
  7. Lägg ner grönsakerna i soppan och låt småputtra tills potatis och morötter är mjuka, ca 15 min.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera med gräddfil.

4 portioner:

  • 500 g ekologisk högrev
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk raps/olivolja
  • 1 tsk kumminfrön
  • 1 msk paprikapulver
  • 1/2 tsk cayennepeppar
  • 2 tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 12 dl vatten
  • 2 köttbuljongtärningar eller 3 msk oxfond
  • 2 potatisar
  • 2 morot
  • 2 blekselleristjälkar
  • 1 röd paprika
  • salt och svartpeppar
  • gräddfil eller crème fraiche, till servering

Passa på att beställa i dag!