Helgrillad kotlettrad med potatispaket

4 portioner

Tillagningstid:
45 min

Gör såhär:

  1. Putsa köttet. Blanda soja, honung och senap till en glaze. Grilla köttet först på direkt värme så det får en fin yta och sen klart på indirekt värme, ca 150°, pensla köttet med glaze under tiden. Fläskfilén ska ha en innertemperatur på 65–70° när det är klart, ca 25 minuter.
  2. Potatispaket: Dela två bakplåtspapper på hälften, fukta och knyckla ihop dem. Fördela potatis och bönor på de fyra arken, salta och peppra. Låt ligga på grillen tillsammans med köttet, ca 20 minuter.
  3. Rör ihop ingredienserna till gremolatasmöret. Detta kan du göra redan en vecka i förväg och förvara i kyl. Klicka ut smöret på potatisen de sista minuterna och låt det smälta.
  4. Vid servering: Skär upp köttet och lägg det på ett fat ihop med potatisen, så gremolatasmöret flyter ut över allt.

Alternativt ugnstillagning,

Bryn först köttet i en stekpanna och tillaga sedan klart i ugnen i 150° till en innertemperatur på 65–70°. Låt potatispaketen steka med i ugnen cirka 20 minuter.
Potatispaketen kan du göra både som portioner eller ett stort paket.

500 g fläskytterfilé
2 msk japansk soja
2 msk honung
2 msk sötstark senap
Gremolatasmör:
100 g rumsvarmt smör
1 citron, saft och skal
1 vitlöksklyfta, skalad och riven
3 msk hackad persilja
½ tsk salt
3 krm nymalen svartpeppar
Potatispaket:
500 g kokt potatis
300 g bönor, t ex blandat färska vaxbönor och haricots verts

Passa på att beställa i dag!