Heta karréstrimlor med ris

Tillagningstid:
45 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  3. Dela broccolin i buketter och lägg på en plåt. Ringla över olja och rosta i ugn ca 10 min. Ta ut plåten och strö sesamfrön över broccolin.
  4. Lägg sojabönorna i kallt vatten tills de tinat.
  5. Skiva köttet och strimla det sen. Lägg det i en skål med maizena. Salta och peppra.
  6. Skala och hacka vitlöken fint.
  7. Stek köttet i olja tills det börjar få fin färg. Rör i vitlöken och låt den steka med.
  8. Rör i honung, soja, citron, chiliflakes. Stek tills allt är härligt klistrigt.
  9. Servera i skålar med broccoli, sojabönor och hackad salladslök.

4 portioner

  • 4 port ris
  • 250 g broccoli
  • olja
  • sesamfrö
  • 250 g gröna sojabönor
  • 500 g karré, skuren i strimlor
  • 2 tsk maizena
  • salt
  • peppar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • olja till stekning
  • smör till stekning
  • ½ dl honung
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 st hackade  salladslökar

Passa på att beställa i dag!