Jordärtskockssoppa med rosmarin

Tillagningstid:
25 min

Gör såhär:

  1. Fräs lök, jordärtskockor och potatis i en kastrull med olja utan att de får färg. Tillsätt vatten och grönsaksfond. Låt koka 10-15 minuter tills jordärtskockorna har blivit mjuka. Passera genom en trådsil eller kör i mixer eller matberedare till en slät puré. Häll tillbaka purén i kastrullen.
  2. Tillsätt grädde och rosmarin och koka upp. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Rosta brödskivorna och skär eller bryt till krutonger. Strö krutongerna över soppan. Garnera eventuellt med några blad färsk rosmarin.

4 portioner

  • stor gul lök, i bitar
  • 500 g skalade jordärtskockor, i bitar
  • stor potatis, i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 6 1/2 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 2 dl grädde
  • 1 krm torkad rosmarin
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1/2 dl färsk rosmarin (några blad)

Passa på att beställa i dag!