Kålpudding med kokt potatis

Tillagningstid:
35 min

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och koka potatisen.
  2. Skala och riv löken. Rör ihop färsen med riven lök, ströbröd, vatten, salt och vitpeppar. Platta ut den i en ugnsfast form så att den blir ca 2-3 cm tjock. Laga i ugn i 30 min. När det är 10 min kvar lägger du på den stekta kålen.
  3. Fräs strimlad kål i smör. Häll på vatten, sirap och soja. Låt det puttra i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. När det är dags, häll kålen över färsen och laga i ugn 10 min.
  4. Gör såsen. Vispa samman mjölken med fond, peppar, soja och lingonsylt. Red med maizena. När kålpuddingen är klar kan du hälla av spadet från kålpuddingen ner i såsen.

4 portioner

  • 4 port potatis
  • 1 st gul lök
  • 500 g blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 400 g vitkål
  • smör till stekning
  • 1 dl vatten
  • 3 msk mörk sirap
  • 2 tsk kinesisk soja
  • salt
  • vitpeppar

Sås:

  • 3 dl mjölk
  • 1 msk kalvfond
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk lingonsylt
  • maizena till redning

Passa på att beställa i dag!