Kålsoppa med parmesanost

Tillagningstid:
30 min

Gör såhär:

  1. Strimla savojkål, grönkål, blomkål, gul lök och vitlök fint. Fräs i raps eller olivolja tills det mjuknat. Tillsätt tomatpuré, chiliflakes, salt och peppar och fräs ett par minuter till.
  2. Tillsätt vatten och fond. Låt soppan koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
  3. Garnera soppan med grovriven parmesanost och ev knaprigt bacon.

4 portioner

 

  • 300 g savojkål
  • 300 g grönkål eller svartkål
  • 200 g blomkål
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 krm chiliflakes
  • salt och peppar
  • 8 dl vatten
  • 2 msk konc grönsaksfond
    Topping:
  • 50 g parmesanost
  • 200 g bacon i tärningar (kan uteslutas)

Passa på att beställa i dag!