Kasslergryta med curry och chili

Tillagningstid:
20 min

Gör såhär:

  1. Strimla kassler och lök fint.
  2. Stek löken mjuk i smör och lägg ner kassler och curry att fräsa med.
  3. Pudra över mjöl eller redning och blanda. Pressa över vitlöken.
  4. Häll i vatten, grädde och chilisås. Blanda och koka upp.
  5. Tillsätt sambal och smaka av med salt och peppar.
  6. Koka riset enligt avisning.
  7. Servera grytan med ris och sallad.
  8. Garnera ev med salladslök och röd paprika.

4 portioner

 

  • 4 portioner ris
  • 500 g kassler
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 msk curry
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 tsk sambal oelek
  • ½ tsk salt
  • 2 krm mald vitpeppar
  • sallad + ev lite salladslök och röd paprika till garnering

Passa på att beställa i dag!