Din varukorg är för närvarande tom!
Tillagningstid:
120 min
Gör såhär:
- Putsa köttet och skär bort senor från köttet. Skär det i 3×3 cm stora bitar.
- Skala och skär morötter och lök i ca 3 cm stora bitar.
- Bryn köttet i smör och olja i en gryta.
- Tillsätt morötter, lök, lagerblad och kryddpeppar. Låt fräsa några minuter under omrörning.
- Häll på vatten och kalvfond över allt kött och grönsaker i grytan.
- Koka upp och skumma av fettet.
- Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 2-2 1/2 timmar. Skumma av fettet då och då. Ta av locket sista halvtimmen.
- Red kalopsen med majsstärkelse utblandat med lite vatten.
- Smaka av med salt och peppar.
Till servering:
Kokt potatis och inlagda rödbetor.
Servera gärna med bröd.