Klassisk kalops

Tillagningstid:
120 min

Gör såhär:

  1. Putsa köttet och skär bort senor från köttet. Skär det i 3×3 cm stora bitar.
  2. Skala och skär morötter och lök i ca 3 cm stora bitar.
  3. Bryn köttet i smör och olja i en gryta.
  4. Tillsätt morötter, lök, lagerblad och kryddpeppar. Låt fräsa några minuter under omrörning.
  5. Häll på vatten och kalvfond över allt kött och grönsaker i grytan.
  6. Koka upp och skumma av fettet.
  7. Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 2-2 1/2 timmar. Skumma av fettet då och då. Ta av locket sista halvtimmen.
  8. Red kalopsen med majsstärkelse utblandat med lite vatten.
  9. Smaka av med salt och peppar.

Till servering: 
Kokt potatis och inlagda rödbetor.
Servera gärna med bröd.

4 portioner

  • 4 portioner potatis
  • 500 g högrev
  • 4 morötter
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 3 lagerblad
  • 30 kryddpepparkorn
  • 1 liter vatten
  • 2 msk konc kalvfond
  • 1 1/2 msk majsstärkelse
  • salt från kvarnen
  • peppar från kvarnen

Passa på att beställa i dag!