Din varukorg är för närvarande tom!
Tillagningstid:
60 min
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200°.
- Skala och hacka lök fint. Skala och riv vitlöken.
- Stek löken riktigt mjuk i olja på medelvärme i en stekpanna. Tillsätt färs, lite i taget så att färsen bryns och får färg utan att koka. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med någon minut.
- Tillsätt krossad tomat, buljongtärning, vatten och kryddor.
- Låt sjuda ca 15 minuter under omrörning då och då.
- Smaka av med salt och peppar. Var inte rädd för att krydda på. I kombination med ostsåsen och pastan mildras smakerna mycket.
Bechamelsås: - Smält smöret i en kastrull. Vispa ned mjölet med en ballongvisp så att det blir en klumpfri smet. Vispa sedan ner mjölken, lite i taget.
- Låt bechamelsåsen koka upp och sen sjuda under omrörning med visp tills den tjocknar, ca 2–4 minuter. Rör hela tiden, mjölk bränner lätt fast i bottnen.
- Smaka av med salt och peppar. Dra av från värmen och rör i riven ost.
- Varva bechamelsås, lasagneplattor och köttfärssås i en ugnsfast form, ca 25×30 cm. Börja och avsluta med ett lager bechamelsås och toppa med mer riven ost om du vill. 3 lasagneplattor/lager är lagom.
- Tillaga lasagnen i mitten av ugnen, 200°, enligt anvisning på förpackningen till lasagneplattorna.