Kolja i vinsås med tomat och basilika

4 portioner

Tillagningstid:
30 min

Gör såhär:

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Skala och finhacka löken. Hacka de soltorkade tomaterna. Fräs lök och tomater i smör i en liten vid panna tills löken mjuknat.
  3. Tillsätt timjan och vin och låt koka ihop till hälften. Tillsätt grädde, vatten och smulad fiskbuljong och låt koka upp.
  4. Lägg i koljan och låt sjuda tills fisken är klar, innertemperatur ska vara ca 52°. Ös gärna fisken med såsen under tiden.
  5. Lägg i delade tomater på slutet och strö över strimlad basilika. Servera med kokt potatis.

1 gul lök
10 soltorkade tomater i olja
2 msk smör
1 tsk torkad timjan
2 dl vitt vin
2 dl grädde
1 dl vatten
1 tärning fiskbuljong
500g koljafilé
250 g körsbärstomater
1 dl strimlad färsk basilika
kokt potatis

Passa på att beställa i dag!