Köttbullar i tomatsås med risoni

Tillagningstid:
35 min

Gör såhär:

  1. Om du lagar maten rakt ner i matlådor så räcker det till 4 matlådor. Eller så lägger du allt i en ugnsfast form.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman färs, ströbröd, vatten, salt och peppar.
  3. Fördela risoni i 4 matlådor som tål ugnsvärme. Fördela tomatsås, vatten, grädde, smulad buljongtärning tärnad paprika, tärnad körsbärstomat och oregano direkt i formarna och rör runt.
  4. Rulla köttbullar och fördela i formen. Laga i ugn 20 min, rör om försiktigt efter halva tiden.
  5. Servera med riven parmesanost och sallad.

4 portioner:

 

 

  • 500 g blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 0.75 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 dl risoni(pasta i risform)
  • 400 g tomatsås
  • 2 dl vatten
  • 2-3 dl grädde
  • 1 st buljongtärning
  • 1 st paprika
  • 250 g körsbärstomat
  • 2 tsk oregano
  • 1 dl riven parmesanost

Passa på att beställa i dag!